Η ‘Παραδείγματος Χάριν’ ιδρύθηκε και διοικείται από μια μικρή ομάδα συνεργατών με κοινό ενδιαφέρον να προσφέρουν λύσεις και παραδείγματα υψηλού επιπέδου, με παρεμβάσεις στην καθημερινή ζωή, ως απάντηση στην ανάγκη όλων για ποιότητα ζωής, κοινωνική συνοχή και πρόοδο απέναντι στην κρίση.

 • Δημήτρης Κουρκουμέλης

  Δικηγόρος, εξειδικευμένος στο δίκαιο των δημοσίων συμβάσεων και κατασκευών. Έχει υπηρετήσει σε θέσεις δημοσίας ευθύνης μεταξύ άλλων ως Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ως Νομικός Σύμβουλος του ΤΕΕ. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές (LL.M.) στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Cambridge και GMAP από το Fletcher School of Law and Diplomacy.

 • Θωμάς Βαρβιτσιώτης

  Πρόεδρος και συνιδρυτής της V+O Communication με σημαντική εμπειρία στην επικοινωνία, τον στρατηγικό σχεδιασμό και media relations. Υπήρξε συντάκτης στον Ελεύθερο Τύπο από το 1993 έως το 1995 και εκδότης του μηνιαίου περιοδικού διεθνών σχέσεων ‘Έμφαση’. Διετέλεσε σύμβουλος επικοινωνίας σε εταιρείες στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Απόφοιτος του Boston University και κάτοχος Master of Arts in Law and Diplomacy από το Fletcher School of Law and Diplomacy.

 • Γεράσιμος Γιαννόπουλος

  Δικηγόρος – φορολογικός σύμβουλος. Διαχειριστής – εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Ζέπος & Γιαννόπουλος. Δίδαξε Διεθνές Φορολογικό Δίκαιο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2003-2011) και έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό άρθρων για φορολογικά θέματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος DEA από το Πανεπιστήμιο Paris ΙΙ.

 • Δήμητρα Κατσώτα

  Αρχιτέκτων, επίκουρη καθηγήτρια αρχιτεκτονικού σχεδιασμού στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Συνεργάτιδα και συνιδρύτρια του αρχιτεκτονικού γραφείου buerger katsota architects με έδρα την Αθήνα και τη Βιέννη. Διατέλεσε επιμελήτρια της Διεθνούς Αρχιτεκτονικής Επιθεώρησης ‘ΔΟΜΕΣ’ (2006-2011). Κάτοχος AADipl της Architectural Association School of Architecture του Λονδίνου και Master in Architecture ΙΙ, του Graduate School of Design του Πανεπιστημίου Harvard.

 • Άμπης Λεβής

  Σύμβουλος διαχείρισης επενδύσεων, Διευθύνων Σύμβουλος της VAL Advisors. Υπήρξε από τους ιδρυτές μετόχους της Telesis Group of Companies και στη συνέχεια Γενικός Διευθυντής της Eurobank Χρηματιστηριακή. Κάτοχος BSc του Technion – Israel Institute of Technology και MBA από το Columbia Business School.